Novi Sad
21.09.2010.
16:27 > 08:33
Iako je u Novom Sadu, pa i u čitavoj Srbiji, zabranjeno da se veliki i srednji psi šetaju bez povoca i brnjice, novim pravilnikom to je omogućeno ukoliko je pas dresiran.
  • Vukan

    24.09.2014 20:39
    Šetnja psa bez povoca i brnjice - zanatska kritika
    Tekst nije dovoljno jasan. Odnosi li se ova tema samo na Novi Sad, ili na celu Srbiju, recimo.

    Onda, koji psi i dalje moraju da imaju brnjicu, povodac i punoletnog vodiča, a koji ne. Valjalo bi tu navesti sve rase, prema autoritarnom izvoru, bez tumačenja ili skraćivanja liste. Dalje, šta je sa psima koji nisu opasni i kojima je potreban ispit, ko ga, kako i gde obavlja. Šta je sa lovačkim psima koji su položili lovački ispit...

    Novinar koji radi ovu temu, morao bi postaviti pitanje 'nadležnima' kako to da i čipovani psi moraju u šetnji kod gazde imati naramak papira, dozvola, potvrda ? Zašto to nije objedinjeno sa ostalim podacima, do kojih se dolazi preko čipa, nego se maltretira čovek koji voli psa i savesno brine o njemu.

    Urednik, koji pusti ovoliko šupalj tekst, može slobodno razmisliti o menjanju karijere, naravno. Ako tu temu smatra sporednom, bolje je da je i ne naruči i da je ne pušta. Ni jedan posao ne može biti nevažan, pokazano je ovde i zašto.

    S poštovanjem kolege.
  • Kole

    09.12.2010 11:06
    nije nego
    Ne kaze se brnjica.Brnjicu nose svinje,nosne brunde krave a psi nose zastitne korpe .Brnjice PFFF !!!
  • elnsa

    22.09.2010 07:11
    @Zoran
    Opasne pse,ako se već citira, ne treba vaditi iz konteksta.
  • ____________--------------

    22.09.2010 05:49
    Koliko ja znam, pit bulovi su zabranjeni. Čak je vlasnicima dat rok za uspavljivanje.
  • Zoran

    21.09.2010 21:17
    Kontradikcija
    U naslovu stoji da će biti omogućeno šetanje opasnih pasa bez brnjice, a tekst to demantuje u rečenici da će te pse CITIRAM "moći da šetaju samo punoletne osobe i to na povocu i sa brnjicom, ali uz potvrdu da je pas prošao obuku."
    Dakle? Gde je promašaj? U naslovu ili nešto nedostaje u tekstu?
  • Stari Grad

    21.09.2010 18:59
    Hahaha, veću hrpu gluposti na jednom mestu, ne pročitah davno :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna